Спроби РФ підтримувати курс рубля виснажать її військовий потенціал, — мінфін США

Зусилля Росії, спрямовані на підтримку курсу рубля, зрештою вичерпають її військові ресурси

Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо, повідомляє CNN.

«Ми працювали з нашими європейськими союзниками та партнерами, щоб ввести низку руйнівних санкцій проти російської економіки. Через наші санкції вони беруть гроші, які заробляли шляхом експорту за кордон, і примушують своїх експортерів повертати їх у Росію і купувати рублі», — сказав Адейемо.

«Кожного разу, коли вони беруть долар чи євро і повертають їх у Росію і змушують свої компанії купувати рублі, це виснажує їхні ресурси, які потрібні їм для продовження війни», — заявив заступник міністра фінансів.

Адейемо не відповів прямо, чи повинна Європа припинити купувати газ у Росії, сказавши, що Європа має «зобов’язання відключитися від російської енергетики, і саме це вони почали робити», посилаючись на заборону російського вугілля 6 квітня.

За словами представника мінфіну США, зараз казначейство зосереджено на тому, щоб росіяни припинили ухилятися від санкцій і переслідувати «російські військові машини», включаючи аерокосмічну та військову промисловість.

«Для нас головне — переконатися, що ми робимо це таким чином, щоб завдати шкоди російській економіці більше, ніж нашій економіці», — сказав Адейемо.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>