Редактор “Європейської правди”: відключення “Прямого”, “Еспресо” та “5 каналу” це політична цензура, як у росії

Редактор “Європейської правди”: відключення “Прямого”, “Еспресо” та “5 каналу” це політична цензура, як у росії

Редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко назвав відключення телеканалів “Прямий”, “Еспресо” та “5 канал” політичною цензурою і наголосив — диктатура починається непомітно. Саме так починалася цензура у росії — наголосив журналіст.

“Україна воює за те, щоби не бути росією. Але це неможливо робити, одночасно діючи як росія. Давайте будемо чесними: 5, Прямий та Еспресо з ефіру відключила Банкова. І це не військова цензура, а політична”, – пише Сидоренко на своїй сторінці у Facebook.

“Не знаю, чи пов’язане це з прогресом у переговорах з РФ та можливою угодою, яку доведеться продавати населенню (і яку у разі треша ці канали критикували би). Але як міжнародник, точно знаю: диктатура поглинає та засмоктує м’яко і непомітно. Зробивши один крок, складно утриматися від другого… третього… і у якийсь момент опиняєшся за всіма червоними лініями”, – застерігає він.

Сидоренко припускає: “Наступним на відключення цілком може бути ЄвроПравда, бо знову напишемо реальну картину. Або УП, або НВ, або будь-яке інше ЗМІ. Мета — щоби інші побачили й самі писали те, чого чекає влада. Щоб чого не вийшло”.

“Саме так починалася нинішня російська цензура у нульових, на початку Путіна. Тому, колеги-журналісти й давайте не будемо мовчати”, – закликав Сергій Сидоренко.

Він також вважає — мовлення “5 каналу”, “Прямого” та “Еспресо” повинне відновитися невідкладно. “Я не є глядачем цих каналів від слова взагалі, але це не має значення. Бо на кону дуже багато. у тому числі для нашого руху до членства в ЄС. Бо різні опції росії у Євросоюз не беруть. Не вірите — спитайте у Туреччини”, – резюмує Сидоренко.

Нагадаємо, раніше журналісти “Прямого” і “П’ятого” оприлюднили відкритий лист до через незаконне відключення Концерном РРТ мовлення обох каналів. В ньому журналісти наголосили, що неухильно дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики, а левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи відповідний Указ Президента.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>