Близько 17 тис. українських біженців прибули до Греції, — міністерство цивільного захисту країни

біженці Греція

Про це повідомляє Greek City Times з посиланням на міністерство з питань цивільного захисту країни.

Впродовж минулої доби, 3 квітня, до Греції в’їхали 299 українських біженців, з них 81 є неповнолітніми.

За даними ООН з України виїхали понад чотири мільйони українців, це становить майже 10% населення країни. Швидкість і масштаби потоку біженців є безпрецедентними в Європі з часів Другої світової війни.

Майже шість з 10 українських біженців вирушили до Польщі. Це близько 2,3 мільйона людей. У країні вже була сформована українська громада з 1,5 мільйона людей, переважно трудових мігрантів.

Зазначають, що з початку війни 364 тисяч людей в’їхали на територію України з Польщі. Зазвичай це українці, які працювали у Польщі, але повернулися, щоб подбати про свої сім’ї або відвезти їх за кордон. Але були й біженці, які вирішили повернутися додому.

Європейський комісар з внутрішніх справ Йлва Йоханссон заявила  що ЄС має заохочувати біженців, які перебувають у Польщі, рухатися на захід до інших країн Євросоюзу.

Окрім Польщі, понад 600 000 українських біженців дісталися Румунії, майже 365 000 переїхали до Угорщини та 280 000 до Словаччини.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>