Княжицький: «Ідея про те, що Путін зупиниться, абсолютно хибна»

Народний депутат Микола Княжицький ініціював проєкт закону, який забороняє будь-яку пропаганду російського нацизму та називає РФ державою-терористом, а режим Путіна — тоталітарним і нацистським

Про це депутат «Європейської солідарності» повідомив у Facebook.

«Ідея про те , що Путін зупиниться, абсолютно хибна. Вона панувала на Заході. Якби зброю, яку обіцяють зараз дали відразу, в Україні було б менше жертв, а на заході більше грошей», — наголосив депутат.

Княжицький додав, що також хибною є думка деяких депутатів про те, що якщо хитрістю під приводом війни вивести іноземців з наглядових рад держпідприємств і установ, то можна знову почати красти (за що 1 квітня проголосувала більшість в Раді). Такі кроки і пригальмовують західну підтримку армії і віру українців у справедливість.

«Ідея, що з Путіним можна домовитися і не потрібно його дратувати, яка стільки часу була провідною серед більшості депутатів досі занадто повільно вичавлюється», — підкреслив депутат.

За словами Княжицького, він ініціював і разом із колегами подав проєкт закону, у якому серед іншого Росія називається державою-терористом, а режим Путіна тоталітарним і нацистським. Закон забороняє будь-яку пропаганду російського нацизму і карає за нього.

«Ми могли прийняти цей закон повністю вчора. Але прийняли лише у першому читанні. На відміну від багатьох країн ЄС, де схожі закони уже діють!!! Чому? Бо і досі багато людей у Раді, які не можуть за таке проголосувати. Вони ходять у камуфляжі, фотографуються як великі захисники і мріють «домовитися», — написав Княжицький.

Він висловив сподівання, що за тиждень закон буде проголосовано остаточно.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>