Британським ПЗРК Starstreak збили гелікоптер РФ в Україні – The Times

Сили оборони України успішно застосували британські ПЗРК Starstreak і вразили перші цілі.

Про це Мілітарний пише з посиланням на The Times.

Британське видання посилається на свої джерела в міністерстві оборони Об’єднаного Королівства.

ПЗРК Starstreak вже більше тижня фактично перебувають в Україні. Ймовірно однією з перших цілей новітньої ракетної зброї став російський гелікоптер Ми-28Н.

Британські військові вважають, що знищення Ми-28Н за допомогою Starstreak потрапило на кадри відео, яке поширилося мережею 1 квітня 2022. Вони вважають, що хвостову балку гелікоптера зруйнувала ракета, яка містить три вольфрамові вражаючі елементи.

Гелікоптер збили на території Луганської області.

Ми-28Н – модифікований вертоліт Ми-28. Модифікована авіаційна машина повинна була зберегти всі якості Ми-28 і також відповідати специфіці сухопутних військ: працювати не лише вдень, а й уночі. Також у будь-яку погоду, мати високий рівень автономності та бути досить простим в експлуатації та ремонті.

Starstreak – ПЗРК, що був прийнятий на озброєння Великої Британії в 1997 році.

Заявлена висота враження цілей – до 5000 м, дальність – 6000+ м. Ракета з бойовою частиною в 0,9 кг може розвивати швидкість у 3,5 Мах.

Бойова частина у вигляді трьох кінетичних вольфрамових субелементів. Наведення відбувається по лазерному променю у напівавтоматичному режимі.

ПЗРК може бути виконаний у різних форм-факторах: ручного, стаціонарного на штативі з трьома контейнерами ракет, бойові модулі для військової техніки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>