РФ замінувала морські шляхи біля Румунії, Болгарії та України

Про це 19 березня 2022 року повідомив провідний український експерт з питань Чорноморського регіону, представник «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко, інформує Еспресо.TV.

У попередженні, підписаному 18 березня капітаном морського порту Сочі В’ячеславом Румянцевим, йдеться про нібито встановлені українською стороною 420 мін.

«Через штормові умови якірні міни, встановлені українськими ВМС на підходах до портів Одеса, Очаків, Чорноморськ, Південний (близько 420 мін типу ЯМ та ЯРМ) відірвані. Прохання дотримуватись особливої обережності при плаванні суден у південно-західній та північно-західній частинах Чорного моря через ймовірність підриву на дрейфуючих мінах», — зазначає російська сторона.

Натомість, як стверджує Клименко з посиланням на власні джерела, насправді має місце «мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси».

«Це прикривається брехнею про «зірвані штормом українські міни». Зауважимо, що міни, які дрейфують в штормовому морі підрахувати неможливо в принципі — це може зробити тільки той, хто їх встановлював», — наголошує Андрій Клименко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>