Рейтинг Порошенка зростає, Зеленський падає

Рейтинг Порошенка зростає, Зеленський падає, розрив у другому турі скорочується – соцопитування, проведене до публікації Bellingcat

У порівнянні з жовтнем підтримка партії “Європейська Солідарність” та її лідера Петра Порошенка зросла.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова, проведеного з 11 по 17 листопада.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, у першому турі за Зеленського проголосували б 17% від усіх опитаних або 25.2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Петра Порошенка готові підтримати відповідно 11,4% і 17,5% опитаних.

Соціологи відзначають зростання підтримки Петра Порошенка. За місяць його підтримка зросла на 2,2% – з 9,2% до 11,4% від усіх опитаних.

Також скоротився розрив у другому турі мі Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. В. Зеленський отримав би 25,7% голосів від усіх опитаних або 54% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Петро Порошенко у другому турі отримує 21,9% від усіх або 46% від тих, хто визначився і прийде голосувати.

У парі Зеленський-Разумков чинний глава держави програє колишньому голові Верховної Ради із незначним відривом. За Зеленського проголосували б 23,% усіх опитаних або 49,6% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Д. Разумкова — відповідно 25,й% і 50,4%.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партію “Слуга народу” готові підтримати 15,4% усіх опитаних або 22,7% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За “Європейську Солідарність” готові голосувати відповідно 12,2% від усіх опитаних і 18,8% тих, хто візьме участь у виборах і визначився з вибором. У порівнянні з жовтнем 2021 року на статистично значущому рівні зросла електоральна підтримка партії “Європейська солідарність” з 10% до 12,2% серед усіх опитаних.Інші партії: “Опозиційна платформа — За життя” 9% (13%), ВО “Батьківщина” — 7% (9%), “Партія Дмитра Разумкова” 5% (7%), “Сила і честь” — 4% (6%). Інші партії мають менш як 5% підтримки.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>