Про це йдеться у соцопитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків приватної армії Вагнера знають 51,5% українців, хоча з них лише 11,6% стверджують, що достатньо добре поінформовані, а 39,9% відповідають, що лише щось чули, але не знають деталей.

Серед тих, хто принаймні щось чув про “вагнергейт”, найбільше респондентів (39,5%) покладають відповідальність за злив інформації на вище політичне керівництво України. Ще 19,7% вважають, що це відбувалося через брак професіоналізму і помилки вищого політичного керівництва України.

 

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю упродовж 15-18 жовтня 2021 року. Опитали 1200 респондентів з усієї України.

  • 56,9% українців, опитаних центром КМІС, вірять, що президент Володимир Зеленський та його бізнес-партнери володіють офшорними рахунками за кордоном, а олігарх Ігор Коломойський виводив кошти з “ПриватБанку”, зокрема і через “95 Квартал”.
  • Раніше повідомлялося, що якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то перемогу отримав би Володимир Зеленський – 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. Проте підтримка Зеленського значно впала у порівнянні з опитуваннями у травні та вересні.

Майже 40% українців вважають винним у провалі операції «вагнергейт» керівництво країни, – КМІС