Європейський Союз розглядає можливості для достатнього забезпечення України газом

Європейський Союз разом з українськими експертами розглядає можливості для достатнього забезпечення України газом і використання українських газових сховищ для загального блага. Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен на прес-конференції за підсумками 23 саміту «Україна – ЄС» у Києві, пише УНІАН.

Фон дер  Ляйен повідомила: «Європейська комісія разом з українськими експертами зараз вивчає різні сценарії, як забезпечити достатні поставки (газу – ред.) для України».

За словами голови Єврокомісії, також опрацьовується варіант для того, щоб збільшити можливості поставок газу від країн-членів ЄС, включаючи можливість реверсних потоків газу зі Словаччини.

Голова Єврокомісії також повідомила: «Ми також вивчаємо можливості спільного зберігання газу. У вас є газосховища, отже ми будемо вивчати можливості зберігання газу, щоб використовувати сховища для загального блага».

Як повідомляв 5.UA, 27 вересня 2021 року Угорщина та Росія підписали контракт про постачання блакитного палива в обхід України 4,5 млрд кубометрів газу. Офіційний Київ гостро розкритикував за це Будапешт. Там у відповідь назвали це «втручанням у внутрішню енергетичну політику». І пообіцяли надалі блокувати вступ України до НАТО. Угода передбачає поставку 3,5 млрд кубометрів газу через територію Сербії, а ще мільярд кубометрів – через Австрію. Контракт діятиме 15 років.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>