США виділять Ізраїлю мільярд доларів на “Залізний купол”

Палата представників переважною більшістю голосів у четвер проголосувала за надання Ізраїлю 1 млрд доларів на оновлення системи протиракетної оборони “Залізний купол”. Гроші призначені для заміни ракет-перехоплювачів, використаних Ізраїлем для відбиття ракетних ударів, випущених з Гази під час травневого конфлікту.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Законопроект був прийнятий переважною більшістю голосів, його підтримали 420 конгресменів. Голоси “проти” надійшли від восьми демократів і одного республіканця. Після цього законопроект був переданий на розгляд Сенату, дата голосування у верхній палаті Конгресу поки не призначена.

Кілька прогресивних демократів в Палаті представників заперечили проти включення Положення про фінансування “залізного купола”, звинувативши Ізраїль в порушеннях прав людини щодо палестинців. Це поставило під загрозу прийняття законопроекту Про федеральний бюджет.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет подякував обидві партії в Палаті представників за їх підтримку.

“Ті, хто намагається оскаржити цю підтримку, отримали сьогодні виразну відповідь”, – заявив Беннет.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>