Місія України при ОБСЄ підтвердила, що офіс головнокомандувача Зеленського бреше про бойові втрати на Донбасі

Місія України при ОБСЄ делегацій країн-учасниць під час засідання Форуму безпекового співробітництва у середу, 15 вересня зробила заяву про те, що з початку вересня російські окупаційні сили здійснили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули 4 українських військовослужбовців, ще 36 зазнали поранень.

Крім всього іншого, це означає, що команда Зеленського через Штаб ООС занижує бойові втрати в ООС. Насамперед, у вересні було вбито 5 військових, а не 4. Очевидно, Валентина Чепурного, який загинув під час обстрілу 12 вересня, контракт якого формально закінчився 11 вересня, не порахували як бойову втрату. Між тим, він ще був в зоні АТО, він ще на той час не отримав розрахунку, завершувалося оформлення його документів.

Вражає і кількість поранених – їх 36. У той час, якщо виходити з щоденного зведення штабу ООС, то у вересні 2021 року поранено лише 18 військових, 6 травмованих. Це означає, що щодня українцям брешуть про реальну кількість бойових втрат.

У цей час на офіційному сайті президента Зеленського усміхнений глава держави «перерізає стрічечку» на відкритті «урбан-парку» з «класними розважальними сучасними “магнітами”», або він же, не менш усміхнений, озвучує мрію Януковича про «Україну – господарку Олімпіади»… І жодного слова про загиблих і загострення ситуації.

Такої ж страусячої лінії поведінки дотримуються і Міністерство оборони, і РНБОУ. І навіть в таємниці від члена РНБОУ Разумкова підготовлене засідання цього органу 17 вересня, за інформацією ЗМІ, буде присвячене черговим позасудовим санкціям на користь Коломойського…

Для «команди Зе» війни немає. Є лише одне непереборне бажання вкрасти якнайбільше перед неминучою вимушеною мандрівкою до Ростова.

Джерело

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>