У США відбудеться саміт “четвірки”: США, Япония, Індія, Австралія

У США відбудеться саміт “четвірки”: дата та країни-учасники

Президент США Джо Байден проведе 24 вересня в Вашингтоні перший саміт “Четвірки”.  У зустрічі візьмуть  участь лідери  США, Австралії, Індії і Японії.

“Прийняття лідерів “Четвірки” демонструє пріоритет адміністрації Байдена-Гарріс щодо залучення (Сполучених Штатів – ред.) в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі шляхом створення нових багатосторонніх конфігурацій з метою формування відповідей на виклики XXI століття»,- йдеться в повідомленні Білого дому.

Учасники зустрічі зосередять увагу на поглибленні зв’язків, а також просуванні практичної взаємодії у сферах боротьби з пандемією COVID-19, подолання кліматичної кризи, нових технологій, кіберпростору, а також на процвітанні Індо-Тихоокеанського регіону.

Як відомо, перша віртуальна зустріч у форматі “Четвірки” відбулася в березні 2021 року. Саміт 24 вересня стане першими переговорами в очному форматі – за особистої участі лідерів держав.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>