Уряд Іспанії запровадив нову річну візу для іноземців-фрилансерів, пропонуючи їм переїхати в іспанські села.

Уряд Іспанії запровадив нову річну візу для іноземців-фрилансерів, пропонуючи їм переїхати в іспанські села.

Про це пишуть на сайті проєкту Pueblos Acogedores.

Нову річну візу можуть отримати працівники, які працюють віддалено або на фрилансі. Але жити людям із цією візою потрібно буде в невеликих селах із населенням до 5 тисяч.

У такий спосіб уряд Іспанії хоче вдихнути життя в малонаселені райони.

«Досвід, який може бути захопливим, оскільки він не обмежується лише простою роботою, а й пропонує можливість ближче пізнати реальність малих міст Іспанії та взяти участь у їхньому повсякденному житті», – розповідають автори проєкту.

Пілотний проєкт Pueblos Acogedores розробили за підтримки муніципалітетів, місцевих груп та асоціацій.

На сайті проєкту можна подивитися перелік селищ, куди рекомендують переїхати. Також там є інформація, скільки коштує проживання, які громадські місця там є (бари, бібліотеки, коворкінги), скільки людей проживає в селищі та є фото місцевості.

Ще одна важлива умова – іноземцям не можна працювати на місцевих фірмах. Але уряд Іспанії обіцяє надати віддаленим працівникам доступ до більшості державних послуг, якими зараз користуються тільки громадяни й резиденти країни.

Джерело

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>