США не забули про вас: Блінкен відповів на лист українського політв’язня

США не забули про вас: Блінкен відповів на лист українського політв’язня

Держсекретар США Ентоні Блінкен відповів на лист українського політв’язня Кремля Олексія Бессарабова.

Про це повідомили у виданні “Радіо Свобода” з дозволу рідних севастопольського журналіста.

Бессарабова засудили до 14 років колонії суворого режиму за сфабрикованою ФСБ “справою диверсантів”.

“Сполучені Штати Америки не забули про вас і ще десятки ваших несправедливо засуджених співгромадян… Політично вмотивовані переслідування жителів Криму за їхню політичну позицію, етнічне походження або релігійні погляди є абсолютно неприйнятними”, — написав держсекретар США.

За його словами, США продовжуватимуть закликати РФ звільнити всіх українських політв’язнів, які незаконно утримуються на її території, “щоб Ви і інші політв’язні знову повернулися на волю, возз’єдналися зі своїми близькими і продовжили життя в суверенній демократичній Україні”.

Раніше Олексій Бессарабов звернувся до Ентоні Блінкена з відкритим листом, у якому зауважив, що питання звільнення українців, позбавлених волі за політичними мотивами в анексованому Криму і в Росії, випало з міжнародного порядку денного. Севастопольський журналіст запропонував, щоб обмін “усіх на всіх” передував будь-яким переговорам з Кремлем.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>