Радник глави ОПУ Милованов зізнався, що збрехав американським прикордонникам про місце роботи

Радник глави ОПУ Милованов зізнався, що збрехав американським прикордонникам про місце роботи

Радник глави Офісу президента України, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов збрехав представникам державного прикордонного контролю Сполучених Штатів Америки, аби в нього не відібрали ґринкард.

Про це сам Милованов написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що намагається приїздити до країни кожного місяця, хоча як власник ґринкард має знаходитися в США більшу частину року. Ба більше, під час проходження перевірки з боку працівників прикордонно-митної служби США, Милованов заявив, що викладання в університеті Піттсбургу, а не посада радника глави ОПУ сьогодні є основним його видом діяльності.

“Я постійно порушую цю вимогу останні 7 років, але намагаюсь бувати в США кожного місяця. Тоді прикордонники не чіпляються…Так, я є радником офісу, викладаю в Київській Школі Економіки, та маю кілька посад в Україні, але це все вторинне у порівнянні з викладанням в Піттсбургу” — розповів він.

В коментарях ексміністрові дорікнули через його заяву про те, що його викладацька та політична діяльність в Україні є менш важливою. Але він заявив, що сказав так прикордонно-митній службі США, щоб у нього не забрали ґринкард.

Між тим, в американському посольстві, як з’ясувало видання “Букви”, відмовилися назвати, які наслідки можуть чекати на Милованова через те, що він повідомив представникам державного прикордонного контролю США неправдиву інформацію стосовно місця роботи та посад.

“За американськими законами, відомості щодо візових справ окремих осіб є конфіденційними, тому ми не можемо обговорювати подробиці окремих візових справ”, – цитує видання відповідь посольства США в Україні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>