В наказі Хомчака БМП-2 переплутали з БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером

В наказі Хомчака БМП-2 переплутали із БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером

Головнокомандувач ЗСУ наказом від 7 липня затвердив типові схеми маскувального фарбування військової техніки, при цьому були допущені грубі помилки у назвах техніки.

Наказом затверджено Альбом типових схем деформуючого фарбування зразків озброєння та військової техніки Збройних Сил України. Сам альбом підготовлений Силами підтрики і підписаний командувачем цих сил генерал-майором Миколою Жирновим.

Зазначається, що альбом розроблено для допомоги в організації і проведенні деформуючого (піксельного) фарбування озброєння та військової техніки (ОВТ) ЗС України під фон місцевості на якій вона використовується.

Альбом містить детальні вимоги та методичні рекомендації, а також типові схеми розфарбування танків, бронетранспортерів, БМП та самохідних артилерійських установок у літній та зимовий період.

Серед іншого в альбомі наводиться типова схема фарбування бойової машини піхоти, яку у документі названо «бронетранспортер БМП-2», при цьому на малюнку зображена бойова машина БМП-1, яку можна легко впізнати за складом озброєння.

У наказі Хомчака БМП-2 переплутали із БМП-1 та ще й назвали бронетранспортером

Зазвичай подібні помилки допускють цивільні, що мало обізнаніу військові справі (наприклад називають БМП танком), але бачити таку помилку у наказі головнокомандувача ЗСУ, який пройшов кілька етапів підготовки і погодження, щонайменше дивно.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>