Зрив операції по «вагнерівцям» — Зеленський заявив, що він особисто передав секретну інформацію Лукашенку

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеведучій Наталі Мосейчук визнав зрив операції із захоплення «вагнерівців». Саму ж спецоперацію він назвав «ідеєю інших країн», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Зеленського, інформацію про «вагнерівців» він сам передав самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку в особистій розмові: «Коли «вагнерівці» були на території Білорусі, я подзвонив Олександру Григоровичу, попередив його, сказав, що ми готові передати повну інформацію про цих людей».

«Слава богу, що ми проявили суб’єктність у цьому важливому питанні», – наголосив він.

За словами Зеленського, Лукашенко сказав йому, що «не підведе» і «розбереться». «Я був упевнений, що він передасть нам цих убивць. Але потім сталося те, що сталося, і це була остання наша розмова», – сказав Зеленський.

Щодо ролі глави Офісу президента Андрія Єрмака у зриві операції із захоплення «вагнерівців» президент заявив: «До пана Єрмака в СБУ нуль питань».

Нагадаємо, від початку скандалу в Офісі президента неодноразово заперечували саме існування операції із захоплення «вагнерівців». Опозиція вимагала створити ТСК щодо зриву спецоперації з вересня 2020 року. 19 травня «слуги» в парламенті провалили постанову про створення ТСК щодо зриву спецоперації із затримання «вагнерівців», яку підтримувала опозиція на чолі з «Європейською Солідарністю»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>