У Байдена відмовилися запрошувати Зеленського в Вашингтон через руйнацію Нафтогазу

У Байдена відмовилися запрошувати Зеленського в Вашингтон через руйнацію Нафтогазу — фактично керівництво в США вважає, що команда Зеленського створила велику коррупційну складову в роботі найбільшого державного підприємства. При цьому були обіцянки перед американськими партнерами цього не робити.

Через скандал зі зміною керівництва НАК Нафтогаз Білий дім відмовився запрошувати до Вашингтона президента Володимира Зеленського перед зустріччю лідерів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє Axios з посиланням на джерело в адміністрації президента США.

За даними джерела видання, Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним.

Однак там відмовилися розвивати ідею зустрічі «через рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії Нафтогаз», додало джерело.
Як пише видання, цей крок викликав стурбованість у адміністрації Байдена, що Зеленський «робить крок назад в зусиллях щодо боротьби з корупцією».

28 квітня Кабмін розпустив наглядову раду, звільнив голову правління Нафтогазу Андрія Коболєва і призначив на його місце в.о. глави Міненерго Юрія Вітренка. У НАК заявили, що прийняте рішення – юридична маніпуляція.
29 квітня Європейський Союз, Держдеп США, посли G7, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація висловили стурбованість у зв’язку зі звільненням голови Нафтогазу і закликали українську владу поважати корпоративне право.

https://ua-news.liga.net/politics/news/u-baydena-vidmovilisya-zaproshuvati-zelenskogo-v-vashington-cherez-naftogaz-axios

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>