Американські сенатори назвали Росію злочинною державою на тлі останніх кібератак

Сенатор-республіканець Рой Блант, архівне фото.

Сенатор-республіканець Рой Блант заявив, що американські посадові особи повинні розглядати Росію як злочинну державу після останніх кібератак, здійснених хакерами, які, як вважають експерти, базовані в Росії. Про це, як повідомляє видання The Hill, сенатор заявив у недільному випуску програми «Зустріч з пресою» на каналі NBC.

«Ми насправді повинні ставитись до Росії як до справжньої злочинної установи. Ви знаєте, вони приховують злочинців, вони не поважають верховенство права та будь-який рівень особистої свободи. І я думаю, ми повинні дати спротив. Коли нема покарання, нема санкцій, дуже важко знайти, хто це робить», — сказав в ефірі програми сенатор.

Колеги Бланта з республіканської партії також гостро критикують Росію за причетність до харекських атак на інфраструктуру США.

Так, раніше в ефірі програми NBC «Зустріч з пресою» сенатор-демократ Кріс Мерфі, який не один раз бував в Україні, також назвав «увесь російський уряд злочинною установою». «Дуже важко відокремити формальні злочинні елементи від російського уряду та ГРУ… Ми повинні чітко сказати Росії, що США мають такі ж самі потужності, як і росіяни та їх злочинні елементи. Це погано і для нас, і для Росії, якщо ми вдамося до серії зростаючих кібератак на критично важливі елементи інфраструктури. Частина нашого захисту полягає у тому, щоб дати знати нашим противникам, що ми також маємо нападницькі потужності».

Російські офіційні особи заперечують будь-яку причетність до останніх кібератак на Колоніальний трубопровід та виробника м’яса JBS.

Минулого тижня директор ФБР Крис Рей порівняв ці атаки з подіями одинадцятого вересня.

Через напад, JBS був змушений зупинити дев‘ять заводів із виробництва яловичини у США, повідомляли американські ЗМІ з посиланням на інформацію Об‘єднаної спілки працівників харчової промисловості та торгівлі США (UFCW). Загалом JBS має 84 об‘єкти у США, де працює більше 64 000 людей. В компанії повідомили, що зможуть поновити роботу всіх своїх заводів у четвер.

Минулого місяця з російськими зловмисниками пов‘язували кібернапад на трубопровід Colonial, що постачає 45% палива на Східне Узбережжя США. Тоді кібернапад призвів до нестачі пального в деяких регіонах.

Очікується, що президент США Джо Байден обговорить питання кібернападів під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, що відбудеться 16 червня.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>