Держава-агресор: Дуда розкритикував імперські амбіції Кремля

Держава-агресор: Дуда розкритикував імперські амбіції Кремля

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія не є нормальною державою. Він наголосив, що Росія – це держава-агресор, яка не поводиться нормально.

Про це Дуда сказав під час візиту до лінії розмежування між Грузією та Південною Осетією, передає RMF24.

“Російські агресивні, імперські дії, які забирають у людей можливості розвитку, забирають нормальне життя людей, призводять до руйнування держав, до війни. Коли люди гинуть або поранені – це дії, які не можуть бути прийняті міжнародним співтовариством. Росія не є нормальною країною, це не країна, яка поводиться нормально. Вона є державою-агресором, це можна побачити в таких місцях”, – сказав президент Польщі.

Він наголосив, що міжнародна спільнота повинна вжити рішучих заходів щодо Росії. Дуда також запевнив, що під час головування в ОБСЄ у 2022 році Польща буде займатися цими питаннями.

“Ми будемо говорити про ці питання, ми піднімемо їх на Генеральній Асамблеї ООН або на Раді з прав людини ООН, членом якої ми зараз є… Якби Росія виконувала міжнародне право, таких ситуацій, як створення цієї території, окупованої Росією, ніколи б не сталося, і вони є фактом саме тому, що Росія порушує міжнародне право”, – сказав польський лідер.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>