В Дніпрі знайшли власний Стоунхенж

Зустрівся на місці проведення розкопок при будівництві дороги Н-31 з керівником Дніпровська археологічна експедиція Дмитром Тесленко, що працюють на ділянках будівництва траси Н-31.

«Приізжай подивитися на КРОМЛЕХ»

Кромлех. Кам’яні кола або кільця каменів — тип археологічної пам’ятки, що представляє собою валуни або кам’яні брили, розташовані у вигляді кола або еліпса.

Найвідоміший Кромлех — це той, який в Англії і його називають Стоунхендж. Призначення кам’яних кругов- мені не відомо, але щось таємниче в них є.

Знайшли Кромлех при розкопці Кургану, розташованого в селі Новоолександрівка.

Місце цікаве, давні поховання, від епохи бронзи, скіфів і до середньовіччя.

Поховання, що на фото датіруется — понад 5 тисяч років, і саме тут ховали своїх померлих индоарийские племена.

Розмір кургану — вражає. Дуже великий обсяг землі і праці витрачено на його будівництві. Мабуть той, кого поховали і огородили кромлехом, був дуже поважаємий в суспільстві. Тільки так можна пояснити монументальність такого величної споруди.

Самі плити — тонна вагою, різалися вручну. А вік плит на 500 років старше, Єгипетських пірамід. Вирізані вручну і щільно підігнані одна до одної.

Люблю свою роботу, знайомить мене з цікавими людьми і значно розширує кругозор.

Александр Коломийцев

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>