Е-лікарняні: МОЗ закликав медзаклади швидше підключитися до еHealth

Міністерство охорони здоров’я закликало медзаклади якнайскоріше підключитися до еHealth для впровадження е-лікарняних

Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер, передає Еспресо.TV.

«Минулого тижня Міністерство охорони здоров’я оновило дані в розрізі регіонів щодо стану готовності головного переходу медичних закладів на електронні лікарняні та відмови від паперових бланків. Ми бачимо загальну позитивну динаміку, але я хотів би звернути увагу регіонів, де забезпечена часткова готовність, зокрема, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Харківської, Черкаської, Чернігівської областей та Києва. Закликаю медзаклади підключитися до системи eHealth у найкоротші терміни», — сказав Кучер.

За його словами, медичні інформаційні системи працюють над створенням функціоналу для видачі е-лікарняних.

Крім того, додав Кучер, МОЗ відправило на узгодження центральних органів влади наказ про деякі питання формування та видачі медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Наразі, зазначив Кучер, відомство очікує затвердження цього порядку, який стане останнім нормативним документом для повноцінного запуску е-лікарняних в Україні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>