Російський снайпер під Шумами працює з насосної станції, яку не можна обстрілювати у відповідь, — військові

У ЗСУ заявляють, що російський снайпер, який вбив 4 українських захисників під н. п. Шуми, веде вогонь з насосної станції — гуманітарного об’єкта, який забезпечує водою навколишніх мешканців, відтак по ньому заборонено стріляти

Про це йдеться в матеріалі «Радіо Свобода«.

12 квітня 2021 року одна з бригад Збройних сил України оприлюднила відео з розвідувального безпілотника. На ньому зафіксована насосна станція на південний схід від селища Шуми. За твердженням військових, зі станції вівся снайперський вогонь по українських військових, унаслідок чого були загиблі та поранені.

У повідомленні наголошується на тому, що об’єкти, подібні до насосної станції, не можна використовувати як військові, і це є порушенням міжнародного права. Тут йдеться про Додатковий протокол до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року.

Зазначається, що у ситуації біля Шумів вперше мова йде про розміщення позицій та ведення бойових дій саме з насосної станції.

«Справа у тому, що ведення вогню у відповідь по ній може позбавити водопостачання велику кількість населення регіону. Це буде прямим порушення звичаїв ведення війни», — пояснили військові.

10та Гірсько-штурмова бригада звинувачує ворога в веденні вогню зі станції.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>