Росія братиме Херсонщину і Кримський канал. Решта то для відволікання, — генерал Бен Ходжес

Головною ціллю Кремля у новій військовій авантюрі проти України буде розташована в межах Херсонської області, що на території континентальної України, основна частина Північно-Кримського каналу

Про це командувач сухопутних військ США у Європі у 2014-2017 роках генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив в програмі «Студія Захід» з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

«На моє переконання, пріоритетним напрямком для Росії є дії з відрізання України від доступу до Чорного моря. Фактично, Кремль зацікавлений в тому, щоб встановити глобальний контроль за Чорноморським узбережжям від Одеси до сходу України. Це стосується аналогічних дій у Приазов’ї з метою контролю над Маріуполем і Бердянськом. Отож, увесь той рух російських збройних сил, за котрим ми зараз слідкуємо, найімовірніше, просто відволікаючий маневр. Щоб, насправді, в кінцевому рахунку завдати удар і спробувати захопити водогінний канал, що сполучає Дніпро і Крим», — пояснив генерал.

А далі РФ, як він вважає, «використовуватиме свій успіх на цій ділянці як плацдарм для подальшого загарбання чорноморського й азовського берегів».

Читайте такожВоди в Криму бракує військовим базам окупантів, а не населенню. Інфографіка

При цьому, як наголосив Ходжес, Росію не цікавить водопостачання жителів Криму. Їй потрібен лише привід ля нової агресії проти України, додав колишній командувач сухопутного контингенту Сполучених Штатів у Європі.

«Проблему з постачанням води у Крим можна було б вирішити негайно. Якби Росія забралася з Криму добровільно. Або ж, якби вони побудували свій водогін.  Ось вони будують трубопровід «Північний потік — 2″ з Росії у Німеччину замість того, аби взяти й спорудити замість нього водогін, що забезпечив би окупований півострів водою. Але я не думаю, що вони сильно переймаються через воду», — підсумував генерал-лейтенант Бен Ходжес.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>