За манипуляции с уставом Россию должны исключить из Интерпола

В субботу, 16 ноября, закончился последний день, когда РФ могла предоставить польскому суду доказательства о виновности ветерана АТО Игоря Мазура. Впрочем он сам заявляет, что это уже не имеет значения, ибо он находится в Украине, а обвинения отвергает.

Об этом Мазур заявил в комментарии «5 каналу».

Он также отметил, что за манипуляции с уставом организации РФ должны исключить из международного Интерпола, а гражданина РФ, который сейчас занимает должность вице-председателя международного Интерпола, — снять с должности.

За маніпуляції зі статутом Росію мають виключити з Інтерполу – Мазур

«Коли є політична складова або військова, а я і політик, і військовий, тоді не можна діяти такими циркулярами. Ну для Росії ж закон не писаний. Коли це питання виключили, я порадився з консулом, і ми зрозуміли, що все ж таки краще бути в Україні», — сказал Мазур.

Як повідомлялося, ветерана АТО, одного з лідерів УНА-УНСО, який нині працює в Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини, Ігоря Мазура затримали 9 листопада у Польщі за запитом РФ. Минулої неділі йому мали обирати запобіжний захід. Однак судове засідання не відбулося – Ігоря Мазура віддали на поруки генеральному консулу України в Любліні.

РФ закидає Мазуру причетність до загибелі та травмування військових РФ під час участі у Першій чеченській війні. Сам ветеран звинувачення відкидає.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>