Порошенко поблагодарил Канаду за лечение пострадавших от русской агрессии

Президент Украины Петро Порошенко поблагодарил Канаду за помощь в лечении пострадавших от русской агрессии, в частности, за реабилитацию 12-летнего Николая Нижниковского, который потерял обе ноги.



Об этом он написал на своей странице в Fаcebook.

«Благодарен Канаде и лично Джастину Трюдо за помощь, которую они оказывают Николаю и другим пострадавшим от российской агрессии», — написал Президент.

Как сообщалось, 12-летний Николай Нижниковский потерял руку и обе ноги под Мариуполем, где мальчик подорвался на гранате. Сейчас он прошел протезирование и реабилитацию в Канаде.

Петро Порошенко
Важко передати словами почуття, коли бачиш ці складні, трохи невпевнені, але вже самостійні кроки Миколи Нижниковського. Шлях, який він подолав після надзвичайно тяжких поранень, під силу далеко не кожній дорослій людині.
Вдячний Канаді та особисто Джастіну Трюдо за допомогу, яку вони надають Миколі та іншим постраждалим від російської агресії.
#thanksCanada
1
2

Andriy Shevchenko
Трохи світла для тих, хто зневірився знайти щось добре у стрічці новин.

Микола і Джастин… Один — український хлопчина з-під Маріуполя, інший — Прем’єр міністр Канади. Один втратив обидві ноги і руку, підірвавшись на гранаті, інший — очолює країну, яка буквально подарувала Миколці шанс знову стати на ноги.

Сьогодні вони зустрілися — Микола Нижниковський і Justin Trudeau. Микола приніс Прем’єр-міністру свій малюнок, на якому — те, що він устиг полюбити в Канаді, — Монреаль, природа, люди. Простий малюнок, нічого особливого, якщо не знати, що це намальовано лівою — єдиною — рукою мужнього маленького чоловіка, який за жорстокою логікою війни не мав би залишитися живим, а натомість сьогодні стояв на своїх нових ногах — зроблених для нього у Канаді. «Я сам піду, і мені вистачить однієї палиці…»

Це зворушливий момент для мами Alla Nizhnikovskaya, сотень людей, які стали ангелами-охоронцями для Миколи, — для Victor Hetmanczuk та Krystina Lauren з Canada Ukraine Foundation, для лікарів, які зшивали і зшивають Миколку по шматочку, для волонтерів, які допомагають сім’ї, для всіх, хто об’єднався навколо Help Mykola. Окрема подяка за сьогоднішню зустріч — Borys Wrzesnewskyj, керівнику групи дружби з Україною в парламенті Канади.

Між Джастином і Миколою тепер є маленька епістолярна історія. Лист вдячності від Миколки Канаді і канадцям я привіз до Києва у липні, під час візиту Трюдо в Україну. Петро Порошенко передав його канадському Прем’єру перед державними переговорами.

Нещодавно Миколка отримав відповідь від Трюдо. Я бережу її — як нагадування, що навіть у цинічній політиці, серед сірої рутини і деморалізуючих новин, є місце людяності, і теплу, і великій силі духу — навіть якщо вона у маленькому тілі, покаліченому війною.

Я дякую Миколі та Джастину за те, що вони про все це сьогодні нагадали!

#thanksCanada
————-
Дорогий Миколо,

Хочу подякувати Тобі за те, що Ти знайшов час написати мені. Я дуже зворушений Твоїм листом, і радий, що Твоє одужання проходить добре. Твої сила і мужність — натхнення для нас.

Можу запевнити Тебе, що канадці і далі твердо допомагатимуть відважним українцям — таким, як Ти. Стосунки, які Ти збудував з тими, хто турбується про Тебе у моєму рідному місті — Монреалі, — це чудовий приклад потужного зв’язку між канадцями та українцями. Ти можеш пишатися прапорцями України та Канади на Твоїх нових ногах — це символ могутньої дружби між нашими двома країнами.

Бажаю Тобі всього найкращого і бережи свій позитив, який Ти так чітко показав у твоєму вдумливому листі. На Тебе чекає світле майбутнє!

Щиро,
Джастин Трюдо

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>