“Укрзалізниця” призначила евакуаційні поїзди з Херсона: перший вирушить о 12:00

“Укрзалізниця” допомагає місцевій владі з евакуювати мешканців Херсону та прилеглих сіл через підрив ворогом Каховської ГЕС.

Про це повідомили в прессужбі перевізника.

Зазначається, що перший безплатний евакуаційний потяг відправиться з Херсона о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.

Як відомо, вночі проти 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію. Вранці того ж дня очалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів Херсона та області. Пік затоплення очікується приблизно об 11:00 6 червня.

Згодом у мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

У зв’язку з підривом російськими окупантами Каховської ГЕС Президент України Володимир Зеленський вранці 6 червня терміново скликав Раду національної безпеки та оборони.

Згодом в “Укргідроенерго” повідомили, що після підриву російськими окупаційними військами Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню. Внаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйнована.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>