Україна готова розпочати контрнаступ, — Зеленський

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю газеті The Wall Street Journal.

«Ми твердо віримо, що нам це вдасться. Я не знаю, скільки часу це займе. Чесно кажучи, це може піти різними шляхами, абсолютно різними. Але ми збираємося це зробити, і ми готові», — заявив Зеленський.

Він також зазначив, що у Росії є перевага в повітрі, а відсутність захисту від авіації ворога означає, що може загинути багато солдатів під час контрнаступу.

«Не знаю точно, скільки часу це займе і яку ціну ми заплатимо», — наголосив президент.

Зеленський також підкреслив, що Україна потребує додаткових систем Patriot для захисту як цивільного населення, так і військових на передовій.

«Ми хотіли б мати певні речі, але ми не можемо чекати місяцями», — сказав лідер.

Зеленський підкреслив, що українські військові «сильніші і більш рішучі», ніж російські, які прагнуть зберегти близько 20% української території, яку вони окупували на сході і півдні України. Президент також подякував країнам-партнерам за військову підтримку, додавши, що для боротьби з ворогом потрібно більше зброї, і що поставки мають бути «швидшими та більшими».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>