Вікторія Нуланд розповіла, скільки часу готувався український контрнаступ

Вікторія Нуланд
Заступник Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд повідомила, що контрнаступ України готувався близько 5 місяців

Про це вона сказала під час 15-го щорічного Київського Безпекового Форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», йдеться на сайті КБФ.

«Україна і переможе, і буде процвітаючою. Це те, над чим ми зараз працюємо у Вашингтоні. В той час, як ви плануєте контрнаступ, над яким ми разом працюємо 4-5 місяців, ми починаємо обговорювати з представниками української влади, з нашими друзями в Києві, з цивільними та військовими майбутнє України», — сказала вона.

Заступник Держсекретаря додала, що наразі Сполучені Штати допомагають Україні вибудувати безпеку і військову потужність таким чином, аби вони були достатнім стримувальним чинником для Росії, щоб вона в майбутньому не змогла більше почати нову війну.

Крім того, за її словами, Україна має все, щоб рухатися до членства в ЄС.

«Говорячи про українську економіку, йдеться не лише про виживання, а й про процвітання. Ми вважаємо, що Україна має все необхідне для того, щоб рухатися до свого членства в Євросоюзі й відігравати суттєву роль, аби не лише процвітати самим, а й спрямовувати свої зусилля для зростання стійкості й злагоди всієї Європи», — наголосила Вікторія Нуланд.

Україна, зазначила вона, здатна створювати робочі місця в IT-сфері та у сфері виробництва, а також забезпечити роботою переселенців і українських захисників, які після завершення війни повернуться з фронту.

Нагадаємо, 25-26 травня проходить 15-й щорічний Київський безпековий форум «За Нашу і Вашу Свободу / Fighting for NATO» за участі відомих міжнародних діячів. На Форумі, зокрема, буде сформовано Раду безпеки КБФ і ухвалено позиційний документ з рекомендаціями до саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться у липні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>