Речник уряду Угорщини назвав ЄС і НАТО «стороною конфлікту в Україні»

Про це йдеться в колонці Ковача.

«У міру того, як триває російсько-українська війна, давнє зобов’язання ЄС підтримувати мир у своїх кордонах змінюється, що з кожним днем ​​наближає потенціал відкритого конфлікту», — бідкається речник уряду Угорщини.

«Країни-члени ЄС до цього часу дотримувалися суворих критеріїв щодо експорту зброї, спрямованих на запобігання сприянню внутрішнім репресіям, міжнародній агресії та регіональній нестабільності. Але лише через чотири дні після початку війни в Україні, 28 лютого 2022 року, Рада Європейського Союзу ухвалила рішення 2022/339, яке дозволило державам-членам ЄС фінансувати постачання зброї в Україну з Європейського фонду миру», — уточнив він.

За його словами, Україна стала третьою за величиною країною світового експорту зброї у 2022 році, а західні країни є основними постачальниками. До того ж, ЄС виділяє Україні кошти.

«Рішення ЄС фінансувати потреби України в летальній зброї та обладнанні робить її де-факто стороною в російсько-українському конфлікті, вказуючи на те, що Європейський Союз порушив ідеали та принципи своїх моральних засад», — написав Ковач і зазначив, що його це жахає.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>