Нідерланди обговорюють з США, Британією та Данією передачу Україні F-16

Уряд Нідерландів розглядає можливість передачі Україні винищувачів F-16 та веде переговори зі своїми союзниками.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

«Ми інтенсивно обговорюємо з Данією, Великою Британією, деякими іншими сторонами в Європі, а також зі США питання про F-16», – сказав Рютте у перший день свого візиту до Бразилії.

Але, за його словами, спочатку необхідно досягти згоди між усіма партнерами, як це було в минулому перед постачанням гаубиць і танків  в Україну. «Дебати тривають», – додав Рютте.

Рютте сказав, що пояснить президенту Бразилії, чому питання підтримки України є «екзистенціальним» для Нідерландів, Європи і не тільки, оскільки російське вторгнення поставило під загрозу західні цінності.

«Ми повинні допомогти Україні в цій боротьбі. Якщо Путін досягне успіху в Україні, а я не думаю, що це станеться, він не закінчить на цьому. Люди хвилюються за власну безпеку в Амстердамі, Берліні, Парижі та в усій Європі», – сказав він.

Минулого тижня під час візиту до Нідерландів президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зараз працює з міжнародними партнерами для передачі Збройним силам винищувачів F-16 і розраховує на позитивний результат.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>