Вашингтон засудив затримання в Росії журналіста Wall Street Journal і закликав громадян США негайно покинути РФ

Держдеп США
У США висловили глибоку стурбованість повідомленнями про затримання в Росії американського громадянина Евана Гершковича

Про це йдеться в заяві прессекретарки  Білого дому Карін Жан-П’єр.

Білий дім рішуче засудив затримання пана Гершковича, а також продовження репресій російського уряду щодо журналістів і свободи преси.

«Минулої ночі представники Білого дому та Державного департаменту поспілкувалися з роботодавцем пана Гершковича, Wall Street Journal. Адміністрація також зв’язалася з його родиною. Крім того, державний департамент підтримував прямий зв’язок із російським урядом у цьому питанні, зокрема активно працюючи над забезпеченням консульського доступу до пана Гершковича», – додала  Карін Жан-П’єр.

Вона також наголосила, що американці повинні прислухатися до попередження уряду США не їздити до Росії. А ті громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, мають негайно виїхати звідти.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також закликав американських громадян покинути Росію та додав, що держдеп спілкується з Wall Street Journal щодо цієї ситуації. Крім того, він розповів, що державний департамент США звернувся до консульства, щоб надати затриманому  всю належну підтримку.

«Найвищим пріоритетом державного департаменту є безпека громадян США за кордоном. Ми повторюємо наші рішучі попередження щодо небезпеки, яка існує для громадян США в Російській Федерації. Громадяни США, які проживають або подорожують територією Росії, повинні негайно виїхати, як зазначено в наших порадах для подорожей до Росії», – наголосив Блінкен.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>