Російська ядерна риторика є небезпечною та безвідповідальною, — НАТО

НАТО
Речниця НАТО Оана Лунгеску назвала російську ядерну риторику небезпечною та безвідповідальною, а порівняння з розподілом ядерних сил НАТО — хибним

Про це пише Укрінформ, посилаючись на заяву Лунгеску.

Так вона прокоментувала заяву Путіна про розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі.

«Російська ядерна риторика є небезпечною та безвідповідальною. НАТО зберігає пильність, і ми продовжуємо уважний моніторинг ситуації. Ми не бачили жодних змін у ядерній політиці Росії, які б могли привести нас до коригування нашої. Ми готові захистити та оборонити всіх союзників по НАТО», — сказала вона.

Лунгеску також заявила, що посилання Путіна на розподіл ядерних сил НАТО для виправдання свого рішення є «абсолютно хибним». Речниця наголосила, що НАТО, на відміну від РФ, свої зобов’язання виконує.

«Союзники по НАТО діють з повною повагою до власних міжнародних зобов’язань. Росія постійно порушувала свої зобов’язання у сфері контролю над озброєнням, останнім таким випадком стало призупинення її участі у новому договорі START. Росія повинна повернутися до його дотримання та діяти у дусі доброї волі», — підкреслила Оана Лунгеску.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>