Пентагон не вірить у здатність України повернути Крим найближчим часом — ЗМІ

У Пентагоні вважають, що українські війська навряд чи зможуть відвоювати Крим у російських військ у найближчому майбутньому.

Про це, як пише «Європейська правда», заявили чотири високопосадовці Міністерства оборони США під час засекреченого брифінгу для членів Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США, повідомило видання Politico.

Незрозуміло, що привело учасників брифінгу до такої оцінки, наголошує видання. Але, за словами трьох осіб, які безпосередньо знають зміст брифінгу в четвер, Пентагон не вірить, що Україна має  або скоро матиме здатність витіснити російські війська з тимчасово окупованого півострова.

Четверте джерело сказало, що брифінг був більш двозначним. Але суть залишилася незмінною: перемога України в наступі з метою відвоювання незаконно анексованої території не гарантована.

Усі четверо джерел попросили про анонімність, розкриваючи деталі засекреченого брифінгу.

Серед учасників брифінгу були Лора Купер, заступниця помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії, і генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з питань операцій Об’єднаного штабу.

«Ми не будемо коментувати закриті брифінги, а також не будемо говорити про гіпотетичні можливості або спекулювати на потенційних майбутніх операціях», – заявила прессекретарка Пентагону Сабріна Сінгх.

«З точки зору здатності України боротися і відвоювати свою суверенну територію, їхні чудові результати у відбитті російської агресії і постійна адаптивність на полі бою говорять самі за себе», – додала вона.

Озвучена оцінка перегукується з тим, на що генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, натякав протягом останніх тижнів.

«Я, як і раніше, вважаю, що цього року буде дуже і дуже складно військовим шляхом вигнати російські війська з усієї… окупованої Росією України», – сказав він під час засідання Контактної групи з питань оборони України в Німеччині 20 січня.

«Це не означає, що це не може статися. Це не означає, що цього не станеться, але це буде дуже, дуже важко», – додав він.

1 comment to Пентагон не вірить у здатність України повернути Крим найближчим часом — ЗМІ

  • Анатолий

    Вы американские пиндосы если вы начали помогать УКРАИНСКОМУ НАРОДУ от этих уродов в Кремле ТАК помогите НАМ очистить украинскую землю от русской гниды…СЛАВА УКРАИНЕ !!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>