Теракт у мечеті Пакистану: кількість загиблих зросла до 83

Теракт у Пакистані
Число загиблих під час вибуху у мечеті міста Пешавар на північному заході Пакистану становить вже понад 80 людей

Про це пише Reuters.

Речник місцевої лікарні зазначив, що кількість загиблих унаслідок вибуху смертника досягла 83 й ще щонайменше 57 людей отримали травми. Кілька людей перебуває у важкому стані.

Серед загиблих є багато правоохоронців з прилеглих відділень поліції, які молилися всередині. Газета The Guardian відзначає, що у середині під час молитви перебувало близько 200 людей.

Пакистанське крило «Талібану» вже взяло на себе відповідальність за теракт.

Раніше пакистанське видання Dawn повідомляло: «Чиновники заявили, що щонайменше 59 людей загинули і 157 дістали поранення».

Як писало Dawn, вибух у мечеті здійснив терорист-смертник під час молитви. У момент вибуху безпосередньо у мечеті перебувало близько 120 осіб, більшість присутніх були представниками поліції, армії та підрозділів саперів. Частина мечеті та дах будівлі впали.

Видання нагадувало, що у Пешаварі, який межує з Афганістаном, висока активність ісламістів з угруповання «Техрік Талібан Пакистан» (ТТП). Брат одного з лідерів ТТП Умара Халіда Хорасані, вбитого в серпні 2022 року, заявив, що це помста за смерть їхнього командира.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>