ЄС передасть Україні ще 1000 генераторів через логістичний хаб у Польщі

Європейський Союз передасть Україні ще 1000 генераторів та іншу допомогу через логістичний хаб на території Польщі.

Про це повідомили на сайті Європейської Комісії.

«ЄС виділив Польщі €114 мільйонів для закупівлі генераторів, які стануть частиною енергетичного резерву rescEU. Перший крок – 1000 нових генераторів з цього резерву в Польщі будуть доставлені в Україну на додаток до 1400 генераторів та мільйонів енергетичних предметів, що вже надані через Механізм цивільного захисту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запуск логістичного хабу в Польщі дозволив міжнародним партнерам та представникам приватного сектору централізовано спрямовувати допомогу для України. Витрати на доставку обладнання з енергетичного хабу до України покриватимуться коштом Євросоюзу.

У Єврокомісії додали, що до хабу доставлятимуться пристрої різної потужності та призначення – від відносно невеликих генераторів для окремих домогосподарств до більш потужних моделей, здатних забезпечувати школи, лікарні та інші громадські заклади.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>