Київ став лідером за кількістю перейменованих об’єктів, пов’язаних з Росією у 2022 році

Київ
Столиця стала лідеркою серед українських міст за кількістю перейменованих топонімів за останній рік

Про це інформує Київська міська державна адміністрація.

«Організація Transparency International Ukraine в межах програми «Прозорі міста» дослідила процес дерусифікації та декомунізації в Україні. За результатами дослідження Київ став лідером серед українських міст за кількістю перейменованих топонімів за останній рік», – пише пресслужба.

У Києві вже дерусифікували 237 міських об’єктів. Протягом 2022 року депутати з експертною групою та громадськістю працювали над перейменуванням вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ, назви яких пов’язані з Росією.

«Ми відмовились від російських назв столичної топоніміки. Натомість вшановуємо та увіковічуємо події української історії та наших героїв. У результаті на карті міста з’явились вулиці, провулки, бульвари, проспекти та площі, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу», – наголосив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Невдовзі у Києві перейменують станції метро та понад 30 міським об’єктам будуть повернені історичні назви.

Також у топ-5 потрапили міста Вінниця, Кривий Ріг, Кам’янське та Суми.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>