ЄСПЛ ухвалив рішення у першій справі про окупацію РФ території України

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення у першій справі про окупацію Росією території України. Водночас планується, що рішення оголосять 25 січня.

Про це повідомила уповноважена у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко.

“Справа “Україна та Нідерланди проти Росії” за заявами №№ 8019/16, 43800/14, 28525/20 стосується адміністративної практики порушень Росією прав людини на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей з 2014 року, у тому числі і збиття Малайзійського боїнга МН17 у 2014 році”, – зауважила Сокоренко.

При цьому, за її словами, рішення у так званій справі по Донбасу, першій справі щодо захоплення РФ східної частини України у 2014 році, коли Росія фактично розпочала війну, оголосять 25 січня.

“Як юрист, що веде цю справу з 2014 року та знаю скільки зусиль було покладено в цю справу, яку доказову базу Україна подала і які аргументи були у Росії у відповідь, можу сказати – ЄСПЛ перейде до розгляду справи по суті”, – наголосила вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>