РФ купила в Ірану 1700 дронів, 540 вона вже використала проти України, — Буданов

Кирило Буданов
Росія домовилася з Іраном про постачання 1700 ударних безпілотників та використала для атак по Україні 540 з отриманих дронів

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив у інтерв’ю The New York Times.

За його словами, щоб переконати Тегеран постачати БПЛА, Москва запропонувала йому наукові ноу-хау для військової промисловості. Проте Іран поки не ризикує передавати РФ балістичні ракети через ризик для себе від такого кроку.

«Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, тому що як тільки Росія випустить перші ракети, санкційний тиск на Іран посилиться», — сказав Буданов.

Він уточнив, що відповідно до контракту, укладеного влітку, Росія придбала в Ірану 1700 безпілотників Shahed, які постачаються траншами.

Буданов додав, що наразі Росія використала близько 540 безпілотників для ударів вздовж лінії фронту та по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Він також наголосив, що більшість дронів збивають. Проте звернув увагу, що вони дешеві. В Ірані собівартість виробництва одного такого БПЛА складає $7 тис., хоча скільки росіяни платять за дрони невідомо.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>