Організатори путчу в Німеччині мали список «ворогів»: журналісти, топ-політики і глава МЗС

У підозрюваного, що належав до групи заколотників, які планували державний переворот у Німеччині, знайшли список «ворогів», до якого увійшли високопоставлені політики та журналісти

Про це пише видання TAZ, повідомляє «Європейська правда».

За інформацією видання, у списку були 18 імен. Серед них семеро депутатів Бундестагу, яких Федеральне управління кримінальної поліції повідомило про це в середу вранці.

Згідно з інформацією, до списку увійшли міністр закордонних справ Анналена Бербок, голова СДПН Саскія Ескен, генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт, лідер партії ХДС і парламентської фракції партії Фрідріх Мерц, колишній кандидат у канцелри, топ-політик ХДС Армін Лашет.

Лідер СДПН Саскія Ескен у відповідь на оприлюднену інформацію заявила, що «ми не повинні недооцінювати небезпеку, яку представляють насильницькі «рейхсбюргери». «Ці люди не просто фантазують про теорії змови. У них були конкретні плани, які вони були готові реалізувати», — сказала Ескен.

Згідно з розслідуванням генерального прокурора, деякі з підозрюваних планували проникнути до німецького Бундестагу з невеликою озброєною групою, щоб захопити присутніх там членів федерального уряду та депутатів.

Згідно з оцінкою ризику, проведеною Управлінням федеральної кримінальної поліції для парламенту, на сьогодні загрози для людей, чиї імена фігурують у списку, немає.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>