На деокупованих Миколаївщині та Херсонщині у місцях поховань ідентифікували 200 тіл

Наразі на деокупованих Миколаївщині та Херсонщині відпрацьовано 50 місць поховань, було ідентифіковано близько 200 тіл загиблих

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в телеграмі. 

Повідомляється, що групи Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти наразі вже відпрацювали 50 локацій ймовірних поховань, пошукові роботи тривають. Зазначається, що роботи розпочалися вже в перший день деокупації, умови складні, оскільки безпекова ситуація досі нестабільна. В роботі пошуковцям допомагають місцеві.

«Наші пошуковці працюють, ризикуючи власним життям. Весь процес дуже довгий і складний, він може затягнутися на місяці. Командам допомагають місцеві жителі, які вказують на досі невідомі нам масові місця поховань. Поки наймасовіше виявлено в Ізюмі, втім і на інших локаціях трапляються не менш масштабні за чисельністю загиблих могили», – розповів Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко. 

Також повідомляється, що пошукові роботи, ексгумація й ідентифікація тіл у Донецькій і Харківській областях досі тривають.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>