Україна очікує до 8 мільярдів доларів зовнішнього фінансування до кінця року

Міністерство фінансів очікує надходження близько 4,8 мільярда доларів зовнішнього фінансуванн у листопаді та близько 3 мільярдів у грудні.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Він розповів, що витрати бюджету дуже залежать від періоду року.

«Якби це був місяць, умовно кажучи, вересень або жовтень, я сказав би, що ситуація в нас досить позитивна й оптимістична. Але оскільки грудень — останній місяць року і, як правило, грудневі витрати є найвищими та вищими за середньомісячні, тому, звісно, ми зараз шукаємо всі можливості для того, щоб безболісно пройти і листопад, і грудень, і провести всі необхідні витрати й забезпечити фінансування дефіциту», – додав Марченко.

Що стосується фінансування у січні-березні наступного року, голова Мінфіну розповів, що ситуація ускладнюється двома чинниками: на початку року менші податкові надходження та є питання прогнозованості зовнішньої допомоги.

«Але ми над цим працюємо, і вже заявлено 18 млрд євро (від ЄС), частину з них буде спрямована в першому кварталі на фінансування дефіциту бюджету. Багато питань, пов’язаних із складнощами військового характеру, ми їх вирішуємо, сподіваємося, що отримаємо позитивні результати», – резюмував міністр фінансів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>