Британська розвідка пояснила, чому РФ не здатна панувати в повітрі над Україною

Російській бойовій авіації не вдасться здобути перевагу над Україною в повітрі через втрати літаків, загибель кваліфікованих пілотів та ефективну роботу української ППО

Про це повідомляє міноборони Британії у twitter.

Британська розвідка звертає увагу, що 3 листопада Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що Росія втратила в Україні авіації вдвічі більше, ніж у радянсько-афганській війні. Це 278 втрачених літаків в Україні проти 119 в Афганістані.

Відсутність переваги в повітрі Росії, ймовірно, посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів і підвищеним ризиком надання безпосередньої повітряної підтримки в щільних зонах ППО.

«Це навряд чи зміниться в найближчі кілька місяців. Втрати Росії, швидше за все, значно перевищують їхні можливості з виробництва нових літаків. Час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше зменшує здатність Росії відновити бойову авіацію», — дійшли висновку в британські розвідці.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>