Іран, надаючи Росії зброю, очікує допомоги у створенні ядерної бомби

Представники американської розвідки вважають, що Іран шукає допомоги Росії для посилення своєї програми створення ядерної зброї

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Зазначається, що, згідно з даними розвідки, Іран звертався до Росії за допомогою у придбанні додаткових ядерних матеріалів і виробництві ядерного палива, що може забезпечити живленням його ядерні реактори і потенційно може ще більше скоротити так званий «час прориву» Ірану для створення ядерної зброї.

CNN наголошує, що іранська пропозиція до Москви з’явилася на тлі розширення партнерства між Іраном і Росією, яке в останні місяці передбачало надсилання Тегераном безпілотників та іншого обладнання до РФ для використання у війні проти України, а Москва могла консультувати Іран у питаннях придушення протестів, що охопили країну.

Речниця Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон зазначила, що Сполучені Штати докладуть усіх зусиль, щоб не допустити співпраці Росії та Ірану в ядерному секторі.

«Ми працюємо з партнерами, щоб викрити зростаючі зв’язки між Іраном і Росією та притягнути їх до відповідальності. Ми будемо твердо протидіяти будь-якій співпраці, яка суперечить нашим цілям нерозповсюдження», — сказала вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>