У ДТЕК закінчується запас обладнання для ремонтів пошкоджених енергооб’єктів

ДТЕК заявили, що використали запас обладнання, який був на складах після перших двох «хвиль атак» РФ, які відбуваються з 10 жовтня.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

«Знову були обстріляні об’єкти критичної інфраструктури. Зараз потрібно зрозуміти, що і як пошкоджено, що можна зробити, аби відновити максимально оперативно живлення.

Перші кроки робляться, підключаються деякі споживачі, деякі підстанції заживлюються. Я думаю, що ця робота триватиме наступні 3-6 годин», — сказав Сахарук в ефірі марафону об 11:30.

«Ми вже, на жаль, використали запас обладнання, який у нас був на складах після перших двох ворожих «хвиль атак», які відбуваються з 10 жовтня. Якусь кількість обладнання ми змогли придбати.

Та, на жаль, вартість обладнання зараз вимірюється сотнями мільйонами доларів. Наразі вже є певні складності з купівлею цього обладнання, адже це дуже дорого. Зараз працюємо над тим, яким чином його все ж таки придбати чи отримати від наших партнерів. Нині це є проблемою у всіх енергетиків», — визнав виконавчий директор ДТЕК.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>