Росія втратила 6000 одиниць техніки і не встигає поповнити боєприпаси

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила шість тисяч одиниць техніки й використовує боєприпаси в масштабах, які не зможе компенсувати у зв’язку із санкціями

Про це повідомило видання The New York Times.

Стверджується, що здатність Росії створювати комплексну високоточну зброю вже постраждала від заходів експортного контролю, які обмежують доступ Росії до передових технологій.

Санкції також призвели до дефіциту у РФ менш складних технологій, наприклад: підшипників, що ускладнює виробництво і ремонт танків, літаків, підводних човнів та інших військових систем.

 

Окрім цього, США також зафіксували, що з травня Росії не вистачає критично важливих поставок дизельних двигунів, деталей двигунів для вертольотів і літаків, а також її броньованих танків. Також виникли проблеми з виконанням оборонних замовлень іноземних держав.

Щоб обійти санкції, російські спецслужби отримали наказ «незаконно купувати західні технології й деталі», зазначається у звіті. Росія також шукає поставок із таких країн, як Іран і Північна Корея, які також перебувають під західними санкціями.

За словами високопоставленого чиновника США, який говорив на умовах анонімності, Вашингтон шукає інші «вузькі місця» в технологічному процесі, які б ускладнили виробництво військової техніки для РФ – як-от кулькові підшипники та кріплення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>