Резніков: заявку України на вступ у НАТО вже обговорюють

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що заявку України на вступ до НАТО вже обговорюють на неформальному рівні

Про це Резніков сказав на пресконференції, передає Еспресо.TV.

«Дискусія вже розпочалася. Це демократичні країни демократичного світу. Відповідно, звісно, наша заявка підлягає обговоренню. Звісно, не сьогодні, не зараз, але дискусія вже триває», — сказав Резніков.

Міністр зазначив, що міністр країн НАТО, з якими він спілкувався, оптимістично налаштовані щодо членства України.

«Звичайно, лунають різні аргументи. Але в кулуарах ще цікавіше. І в кулуарах мені було дуже приємно спілкуватися з міністрами, вони кажуть: якщо ми розуміємо, що на Мадридському саміті визначено, що головною загрозою країн НАТО є Росія, — це прямо записано в їхньому стейтменті — а сьогодні Україна демонструє всьому світові, що вона має найкращу експертизу протистояти російській армії, стримувати її і вже перемагати, які ще додаткові треба аргументи щодо прийняття України в НАТО. Ось те, що на рівні кулуарних поки що бесід, живих розмов. А ви розумієте, що це вже тчеться тканина майбутнього рішення», — сказав Резніков.

  • 30 вересня  Україна подала заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Президент Володимир Зеленський наголосив, що такий шлях є можливим, навівши приклад Фінляндії та Швеції, які розпочали приєднання до Альянсу без Плану дій щодо членства, та додав, що це – справедливо.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>