В Укренерго повідомили, що віялові відключення можуть знадобитися протягом кількох днів

світло

Стабільне електропостачання для всіх споживачів планується відновити протягом декількох днів, відтак може знадобитися додаткове обмеження споживання електрики у вигляді віялових відключень

Про це повідомив очільник Укренерго Володимир Кудрицький в етері «Єдиних новин», передає Економічна правда.

Він розповів, що практично в половині регіонів сталися певні пошкодження критичної інфраструктури. За його словами, понеділок став безпрецендентним днем, коли така кількість об’єктів попала під атаку РФ.

В більшості областей електропостачання відновлено повністю чи майже повністю, ще в п’яти тривають відновлювальні роботи. При цьому, наголосив Кудрицький, не можна сказати, що енергетична інфраструктура показала слабкості – там, де руйнування найбільші, потрібно дещо більше часу для відновлення.

«Очікуємо, що в найближчі години і дні зможемо відновити надійне енергопостачання для всіх споживачів», – наголосив очільник Укренерго.

При цьому, попередив він, віялові відключення можуть знадобитися протягом декількох днів:

«Сьогодні і, можливо, в декілька наступних днів все ж знадобитися додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якомога швидше забезпечити надійне електропостачання».

Це будуть контрольовані обмеження споживання, наголосив Кудрицький, і вони будуть тимчасовими – по «декілька годин, не більше», і будуть здійснені в повній координації з диспетчерами Укренерго.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>