Британська розвідка: Росія підірвала «Північні потоки» підводним дроном

Місце аварії на трубопроводі Північний потік

Про це пише The Times із посиланням на поінформоване джерело.

Найбільш вірогідний сценарій, на думку джерела, полягає в тому, що Росія таємно доставила автономний підводний апарат з вантажем в окремі місця на трубопроводах, побудованих для транспортування російського природного газу до Європи.

Знижка -30% до кінця дня! Зручний та стильний жіночий костюм з курткою! Підходить для будь-якої пори року
Професійні ножі за акційною ціною! + 2 корисних подарунки
Такої ціни вже не буде! Теплий, мʼякий плед у вигляді толстовки з капюшоном за суперціною!

За словами джерела, підводний апарат міг бути запущений з невеликого судна, такого як рибальський човен, ще кілька місяців тому, а потім поруч із трубопроводами могли бути скинуті вибухові пристрої були скинуті.

«Вони могли перебувати там місяцями, чекаючи, коли їм дадуть вибухнути», – додав співрозмовник The Times. За його словами, вибух міг бути ініційований, приміром, за допомогою джерела шуму певної частоти, яке могло бути скинуте у воду в потрібний для РФ час.

Відомо, що «Північні потоки» оточені сталевим корпусом товщиною від 27 до 41 міліметра, а також бетонним покриттям товщиною від 60 до 110 міліметрів. Щоб пробити їх, знадобилося б багато вибухівки.

Версію з підводними човнами експерти відкидають, оскільки вода в Балтійському морі недостатньо глибока для їхнього розгортання.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>