РФ намагається придбати боєприпаси до радянських артсистем у країн Центральної Азії

трофейний ураган

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки МО України у телеграмі.

«Кремль намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії. В першу чергу РФ цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки», — пише ГУР МО України.

Як йдеться у повідомленні, федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва Росії звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ «ураган».

«Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ «піон» та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану», — зазначають у розвідці.

Також повідомляється, що у республіках РФ намагається завербувати військових у відставці та випускників військових училищ.

«Відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт зі збройними силами Росії та взяти участь у війні проти України. Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій Республіці. У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти зі збройними силами РФ або однією з приватних військових компаній. Аналогічні вербувальні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС», — йдеться у повідомленні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>